Найчастіше для електропостачання будинку, підключення електрогенераторів, прокладки електропроводки застосовується самонесучі ізольовані дроти (СІП). Вони є джут з кабелів, з’єднаних разом під ізоляцією. Для того, щоб закріпити провід на лініях електропередач, фасадах і, щоб продовжити експлуатаційний період проведення в цілому потрібно використовувати відповідні та якісні кріплення. Правильний підбір забезпечить у майбутньому надійну фіксацію, що у свою чергу забезпечує мінімізацію витрат на обслуговування обладнання та підвищення рівня та зменшення часу електромонтажних робіт. Завдяки цим проводам відбувається підключення споживачів, і виконується введення трансформаторних підстанцій.

Що являє собою арматура СІП? Основними представниками даної арматури є затискачі для фіксації кабельної продукції, наконечники, гільзи, кронштейни, гаки, пристрої для кріплення до фасадів будівель і споруд. До позитивних властивостей арматури для СІП відносяться тривалий експлуатаційний термін, який можливий завдяки якісній ізоляції. Вона виключає проникнення вологи та повітря в контактну зону та використання спеціального мастила, зручність при виконанні електромонтажних робіт, а також висока стійкість кріпильних елементів до атмосферних та механічних впливів.

При виборі арматури необхідно враховувати тип лінійної арматури, її перетин (від 4 до 150 мм2) і звичайно ж, яку функцію вона повинна виконувати (сполучну, натяжну, підтримуючу, захисну, зчіпну) або контактну). Таким чином, важливо придбати бандажну стрічку, затискачі (анкерні, плашкові, підвісні, проколюючі), гільзи, ключі, гаки та кронштейни.

При купівлі арматури необхідно підбирати її в залежності від критеріїв і пам’ятати, що вона повинна відповідати наступним критеріям: міцність, несуча здатність, стійкість до корозії, простота в експлуатації, і звичайно ж, Універсальність – можливість використовувати деталь у різних умовах. Як правило, такі деталі виготовляються з високоякісних алюмінієвих сплавів, полімерів та сталі.

«УкрЕнергоАльянс» виконує електромонтажні роботи, реалізує різні електротехнічні деталі, в тому числі арматуру СІП за оптимальними цінами. Арматура для СІП дуже важлива при проведенні електротехнічних робіт, важливо вибирати якісні деталі.Монтаж самонесучих ізольованих проводів з використанням такої арматури – це гарантія досягнення високого рівня механізації робіт та подальше обслуговування ЛЕП.